Hedef

Davet Oku Yaşa Anlat Yılın Hedefine Dair

Paylaş:

“Eğer iman ettiyseniz evinizde rahat rahat oturamazsınız. İman ettiyseniz Müslümanların zillet içerisinde yaşamasına razı olamazsınız. İman ettiyseniz ‘hiç olmazsa bir insan benim vesilemle kurtulsun’ demek zorundasınız. Allah Azze ve Celle kıyamet günü; ‘Ey kulum, benim için ne yaptın’ diye sorduğu zaman ‘Ya Rabbi, Senin için insanlarla ilgilendim, her yerde davamı anlattım’ demek zorundasınız.”

Alparslan Kuytul Hocaefendi

                İslam Medeniyetine ulaşmak ve beklenen Öncü Nesli yetiştirmek adına çilesine talip olduğumuz bu yolda ilerlerken, her yönümüzle kendimizi geliştirme çabasında ve davet çalışmaları yaparken karşılaşacağımız zorluklara karşı kendimizi hazırlamaktayız. Her sene belirlenen hedefle ilgili yap­tığımız çalışmalarla bir yönümüzü daha güçlendiriyor ve geleceğe Allah’ın izniyle daha sağlam adım atmayı amaçlıyoruz.

                Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının, “Davet: Oku, Yaşa, Anlat” olarak açıklanan yılın hedefi doğrul­tusunda aralıksız devam eden davet çalışmalarıyla yoğun bir yıl daha geride kaldı.

                2018-2019 yılının hedefinin “davet” olarak ilan edilmesinin ardından Furkan Nesli olarak bu hedefe ulaşabilmek adına neler yapmamız gerektiğiyle ilgili geçtiğimiz sayılarda şu konulara temas ettik:

                5 ADIMDA DAVETÇİNİN OKUMA VAZİFESİ Başlıklı sayfamızda davetin ilk aşaması olan “oku­mak” bölümünü paylaştık. Davetçinin, davete hazırlık aşamalarından geçerken bilhassa okuması ge­reken 5 önemli adıma şu başlıklar altında değindik;

1.                  Kâinat Kitabını Okumak

2.                  Kur’an-ı Kerim’i Okumak

3.                  Peygamberlerin Hayatını Okumak

4.                  Sahabe, Âlim, Evliya Hayatlarını Okumak

5.                  Esma’ül Hüsna’yı Okumak

                HEM ÖZDE HEM SÖZDE DAVET Başlıklı sayfamızda ilmiyle amil olmanın yani bir davetçinin an­lattığı şeylerin kendi hayatında tezahürlerinin olması gerektiğini, bu şekilde muhatabına da örnek olacağını anlatmıştık.

                “Davetçinin söylemleri ve eylemleri birbiriyle tutarlı olmalı, insanları davet ettiği şeyi evvela kendisi hayatına tatbik etmelidir ki sözleri etkili olabilsin. Davet sahasında çoğu zaman sözden çok yaşantı etkili olmaktadır. Söz ile tebliğin yanında hal ile de tebliğ edilmelidir. Bir davetçinin başarısı doğruluğu ve güzel ahlâkıyla orantılıdır. Davetçi, insanlara tesir etmek istiyorsa (ki başarı buna bağlıdır) bilgisiyle, ahlâkıyla Allah Azze ve Celle’nin dinini en güzel şekilde yaşayarak davetini ortaya koymalıdır.”

                KURTARMADIKÇA KURTULAMAZSINIZ! Başlıklı sayfamızda davetin asıl merhalesi olan “Anlat­mak” kısmını ve davetçilerin muhatabını davet ederken ilk olarak hangi konuları ele alması gerek­tiğini aktardık. “Fitne ortadan kalkıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar onlarla savaşın! (İnkâra) son verirlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını çok iyi görür” ayetiyle vazifemizin ne denli büyük olduğunu ve bizi sonuca ulaştıracak tek yolun Rabbani Hareket Metodu olduğunu ortaya koymaya çalıştık.

                EVLERİN MESCİTLEŞTİRİLMESİ Başlıklı sayfamızda, “Her ev vakıf, her ev medrese; her an davet, herkes davetçi” şiarıyla Peygamberlerin yaptığı gibi bizler de davet görevimizi yaparken evlerimi­zi mescitler haline getirmenin önemine değindik. Davetimiz için mekân- zaman sınırı tanımadan okumaya yaşamaya anlatmaya devam ettik… Evlerin mescitleştirilmesinin, Allah’ın yardımının ge­leceğine dair bir müjde olduğunu, “Biz Musa ile kardeşine vahyettik ki: Soydaşlarınıza Mısır´da evler hazırlayınız, evlerinizi namazgâh haline getiriniz, namaz kılınız ve mü´minleri müjdeleyiniz” ayetiyle hatırlattık.

                EVLERİMİZİN MESCİT HALİNE GELMESİ İÇİN TAVSİYELER Başlıklı sayfamızda ise aile içeri­sinde davet hedefine ulaşabilmek, Oku-Yaşa-Anlat sloganımızı ilk olarak kendimizden ve en yakın akrabalarımızdan başlayarak hayatlarımıza geçirebilmemiz için izlenilmesi gereken yollardan bazı örnekler sunmaya çalıştık. Evlerimizi medreseye dönüştürmek ve her daim Allah’ın adının anıldığı mescidler haline getirebilmek için yapılacak olan aile derslerinden ve derslerin daha verimli geçme­si açısından ele alınacak konulardan örnekler sunarak bu derslerin nasıl yapılması gerektiğine dair notları paylaştık.

                DAVETTE AKRABA HALKASI Başlıklı sayfamızda toplumumuzda zayıflayan akrabalık bağımızın kuvvetlenmesi hususunda atabileceğimiz adımlara değindik.

                RAMAZAN AYINDA DAVETÇİ Başlıklı sayfamızda da her bir davetçinin maneviyat depolayacağı, Rabbiyle bağının kuvvetleneceği, Kur’an’ın mesajını daha iyi anlayabileceği ve anlatabileceği, geçmiş günahlarının muhasebesini yaparken gelecek için de hedeflerini belirleyeceği Ramazan ayına dair tavsiyelerde bulunduk…

                Yılın Hedefi doğrultusunda davet konusuna verdiğimiz ehemmiyet ve yapılan çalışmalar meyve­sini vermeye başladı elhamdülillah… Ateşli bir İslam davetçisi olma yolunda atılan adımların İslam Medeniyetiyle sonuçlanacağına dair ümitle her yerde Tevhidi anlatmaya devam ediyoruz… Temen­nimiz ise Muhterem Hocamızın cezaevinde yaptığı son konuşmasındaki arzusunun gerçekleşmesi…

                “Arkadaşların tevhidi anlatmaya başladıklarının haberlerini alıyorum, onun mutluluğunu yaşıyo­rum. Ben zindanda olmasaydım belki de harekete geçmezlerdi. O halde çektiğim acılara değdi. Eskiden bir ağzımla konuşuyordum şimdi binlerce ağızla konuşuyorum elhamdülillah… ‘Arkadaşların ateşli bir davetçiye dönüştüğü gün kurban keseceğim’ demişim herhalde. Evet o sözümü tutacağım ancak şimdilik bu haberler kendilerinden geliyor, başkalarından gelmeye başladığı zaman o sözümü yerine getireceğim, kurban keseceğim.”

                Furkan Nesli Olarak; “Özgürlük, Adalet, Mazlumların Kurtuluşu ve İslam Medeniyeti İçin; Oku, Yaşa Ve Anlat” Diyoruz…

İlgili yazıların tamamına dergimizin 91-92-93-94-95-96-97. sayılarından ulaşabilirsiniz.