Rabbimizin yaratmış olduğu varlıkları tanımaya ‘Hayvanlar Âlemi’ ile devam ediyoruz.
TAPİR
Tapirlerin en yakın akrabaları atlar ve gergedanlardır. Ön ayaklarında 4, arka ayaklarında 3 ayak parmağı vardır. Bu hayvanlar ekolojik açıdan çok önemlidir. Çünkü tohumları bir yerden başka bir yere giderken dışkılarıyla dağıtırlar. Burunları, burun ve üst dudağın birleşimidir. Bu durum yemek yemelerini kolaylaştırır. Tapirler yüksek tiz seslerle ve sözlü olmayan idrar dışkılarıyla sözlü olarak iletişim kurarlar. İdrar izlerini koklayarak ve tanıyarak bölgede başka tapirler olup olmadığını anlayabilirler. Ayrıca su altında birkaç dakika geçirebilirler. Tehlike durumunda daha uzun süre su altında saklanmak için burunlarını şnorkel olarak kullanabilirler.
TAZMANYA CANAVARI (ŞEYTANI)
Tazmanya canavarı veya şeytanı bu ismini siyah renkte olan kürkü, korktuğunda çevreye yaydığı kötü kokusu, oldukça yüksek sesle çıkardığı hırıltısı, yüzünün korkunç ifadesi ve saldırgan hareketlerinden dolayı almıştır. Yaşam bölgesi Avustralya’dır. Hatta Avusturalya’nın sembolü haline gelmiştir. Tazmanya canavarının gelincik hayvanı ile yakından akraba olduğu bilinmektedir. Ayrıca ısırma güçleri çok kuvvetlidir. Öyle ki dünyanın en güçlü ısırığına sahiplerdir denilebilir. İnç kare başına 544 kilo civarında güce sahip oldukları bilinmektedir. Bu durum yiyecekleri tüketmeleri açısından kemikleri ezmelerine olanak sağlamaktadır. Tazmanya canavarları birbirlerini gördükleri anda esnemeye başlarlar. Böyle bir esneme durumu saldırganlıktan ziyade daha çok korku ve endişe anlamına gelmektedir.
KOMODO EJDERİ
Komodo ejderi dünyanın en büyük kertenkele çeşididir. Endonezya'ya bağlı Komodo, Rintja ve Flores adalarında bulunur. Yaklaşık olarak 3 metre boyundadır. Komodo ejderleri manda kadar iri hayvanları bile öldürebilirler. Çünkü komodo ejderinin ısırığında yılanın zehrine benzer bir zehir bulunur. Bu zehir kurbanlarını şoka sokar, kanın pıhtılaşmasını engeller, kan akışının hızlanmasına böylelikle kan basıncının düşmesine ve bilincinin kapanmasına neden olur. Böylece rahatlıkla avlarını yiyebilirler. Aynı zamanda dişi komodo ejderlerinin içinde erkek üreme hücresi oluşturacak bir kısım bulunur ve bu kısım zor durumlarda kullanılarak dişinin kendi kendine üremesini sağlar. Partenogenez ismi verilen bu üreme biçimiyle erkeğe ihtiyaç duymadan üreyebilirler.
TARANTULA ÖRÜMCEĞİ
Tarantulalar bilinen en büyük örümceklerdir. En fazla Amerika kıtasında yaşamaktadırlar. Yaklaşık olarak 750-800 türü bulunmaktadır. Tarantula örümceği dünya üzerinde en kuvvetli zehire sahip örümcek türündendir. Fakat bu zehir miktarı insanı öldürebilecek düzeyde değildir. Ayrıca karınlarını doyurduktan sonra yaklaşık olarak bir hafta -on gün kadar aç durabilirler. Tarantula örümceği avını dişleriyle ısırıp zehirler. Daha sonra ise zehirledikleri avı yemek için mide suyunu ava bulaştırır ve avı bu suyla beraber emerek yer. Çünkü tarantulanın ağzı çiğneme yeteneğine sahip değildir.