Kitap Tanıtımı

İslam Davetçilerine Tavsiye Kitaplar-2

Paylaş:

 

Davet ve davetçilik alanında, bizzat davetçilik rolünü üstlenen yazarlar tarafından kaleme alınan kitapları siz okurlarımızla tanıştırmaya devam ediyoruz.

Davet ve Davetçinin Problemleri | Fethi Yeken

Davet ve Davetçinin Problemleri adlı eserinde Fethi Yeken, İslami hareketin vaaz ve irşad yöntemini takip eden yönlendirici bir cemiyet, konferanslar ve münazaralar düzenleyen edebi bir kuruluş, İslam alimlerini yetiştiren şer'i bir enstitü ve İslam kültürünü yaymak gibi bunları ana gaye haline getiren bir kuruluş olmadığından bahseder. Bunun yanı sıra İslami hareketin materyalist felsefe ve düşünce ilkelerini ortaya çıkaran, batılı bütün şekilleriyle reddeden, tağutların saltanatını ortadan kaldırmak için cihad sancağını açan ve yeryüzünde din yalnızca Allah'ın oluncaya kadar cihadı devam ettirecek bir hareket oluşundan bahsederek öncelikle gerçek hedefi ortaya koymakta ve ardından izlenecek, takip edilecek yol ve metot konusuna değinmektedir. Buna bağlı olarak eserinde İslam coğrafyasındaki zulüm egemenliğe son vermek için bugüne kadar kurulmuş çeşitli legal ve illegal kuruluş ve örgütlerin geçirdikleri evreleri ve yaşadıkları tecrübeleri de inceleyerek evrensel bir İslami hareketin nasıl olması gerektiğini neden ve niçinleriyle birlikte anlatmaya çalışmıştır. Fethi Yeken bu eseriyle bir çoğumuzun düşünce ufkunu genişleteceği muhakkaktır.

Nasıl Davet Edelim | Muhammed Kutup

İslam’a davet vazifesinin nasıl gerçekleştirileceği bu vazifeyi anlamaktan sonraki en mühim meselelerdendir. Yazar Muhammed Kutub, davetin önemiyle alakalı şu iki hususa değinmektedir: Bugün İslam dünyasının ve Müslümanların karşı karşıya kaldığı tehlikeler son derece keskindir. Topyekûn İslam düşmanları İslam’a karşı savaşmak için bir araya gelmiş bulunuyorlar. Yazarımız bu düşmanlığın belki de daha önceden bu çapta ve bu ısrar ile bir araya gelinmediğine değinmektedir. Hem bu sebeple hem de diğer taraftan “bugün insanlığın İslam’a olan ihtiyacı, Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e indirildiği gündeki ihtiyacından daha az değildir” diyerek davetin önemi üzerinde durmuş, ardından gerek Asr-ı Saadet dönemi gerekse çağımızda davetin nasıl olduğu ve olması gerektiğiyle ilgili Kur'an ve hadis ışığındaki değerli bilgileri ele almıştır.