Her ortamda sürekli gündemde tutulmaya çalışılan ve küresel odakların; müzik, sinema ve moda yoluyla yaygınlaştırmaya çalıştığı nötr cinsiyet, unisex kişilik veya 3.cinsiyet faaliyetlerinden bazı örnekler:
· Eşcinsel evliliğin yasallaştığı Almanya’da 2017 yılının Ekim ayından 2018 sonuna kadar 33 bin eşcinsel çift nikah kıydı. Ülkedeki her 14 evlilikten biri eşcinsel çiftler arasında yapıldı. 2013 yılında eşcinsel evliliğe onay veren Fransa’da ise 2013-2018 yılları dönemini kapsayan 4 buçuk yılda 40 bin eşcinsel erkeğin evlilik yaptığı belirtildi.
· Coca Cola Macaristan’ın ev sahipliğini yaptığı ‘Sziget Festivali’ne özel eşcinsel çiftli kampanya yaptı. Gülümseyen eşcinsel bir çiftin yer aldığı Coca Cola reklamında “Sıfır şeker, sıfır önyargı” sloganı kullanıldı.
· Fransa’da meclis genel kurulunda kabul edilen yasa tasarısıyla, okullarda dağıtılan formlarda anne ve baba teriminin yerine “ebeveyn 1, ebeveyn 2” terimlerinin kullanılması kararlaştırıldı. Yeni yasa değişikliği ile beraber cinsiyetsiz terimler, geleneksel ve cinsiyet belirten terimler yerine kullanılacak.
· Dallas’ta ilk kez eşcinsel çocuklar için bir özel okul açıldı. Aileler, eşcinsel çocuklarını “Walt Whitman Community School” adını taşıyan okula, yılda 12 bin 600 mark ödeyerek yazdırıyor.
· Bosna, Balkan ülkeleri arasında onur yürüyüşünün düzenlendiği son ülke oldu. 2019’daki bu ilk yürüyüş Avrupa Birliği’ne girmek için adımlar atan ülke adına, azınlık haklarına hoşgörü(!) testi olarak görüldü. Avrupa Birliği diplomatları ve Amerika Birleşik Devletleri’nin eşcinsel Bosna Büyükelçisi de LGBTİ+ bireyleri desteklemek için yürüyüşe katıldı.
· Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından Yeni Zelanda ve İngiltere havayolu şirketleri kadın ve erkek cinsiyet seçeneklerine alternatif olarak X’i getirdi. LGBT+ bireyler, British Airways ve Air New Zealand havayolu şirketleriyle seyahat ettiklerinde formlarda üçüncü cinsiyet seçeneğini dolduracak. Üçüncü cinsiyeti getiren havayolu firmalarında kadın ve erkeğin yanı sıra nötr kabul edilen ‘Mx’ seçeneği de yer alacak.
· Almanya’da biyolojik kimliğini kadın ya da erkek cinsiyetinden sadece biri ile tanımlamayan bireyler resmi evraklarda 1 Ocak 2019’dan itibaren yasal olarak üçüncü cinsiyet seçeneğini işaretleyebiliyor. Bu kişiler, nüfus işlemleri ve sürücü belgesi ile benzeri resmi dokümanlarda cinsiyetlerini “diğer” ifadesiyle beyan edebiliyor. Almanya’daki LGBT+ aktivistleri ve cinsiyet hakları örgütleri gelişmeyi küçük bir devrim olarak niteliyor.
· 2017 yılında Brezilya’da homofobiye karşı mücadele için, 16 takımın mücadele ettiği LGBT topluluklarının oluşturduğu futbol ligi “LiGay” kuruldu. LGBT toplulukları Sao Paulo’da devam eden ligin ülke dışarısına taşarak uluslararası bir turnuvaya dönüşmesi için çalışıyor. FIFA ile de irtibat halinde olan LGBT üyeleri, sporda cinsiyete dayalı ayrımcılığa karşı da savaş verdiğini söylüyor.
· İngiliz monarşisi tarihte ilk kez eşcinsel bir düğün yaptı. Kraliçe 2. Elizabeth’in kuzeni Lord Ivar Mountbatten, erkek arkadaşı James Coyle ile evlendi.
· “Cinsiyetsiz toplum” projesi sistematik bir şekilde dünyadaki tüm toplumlarda işleniyor. “BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie, Kate Hudson, Adele gibi ünlü starlar çocuklarını “CİNSİYETSİZ” yetiştiriyor. Çocukların belli bir yaşa gelince kendi cinsiyet tercihini yapacakları söyleniyor.
· 2014 yılında düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’na katılıp birinci seçilen, erkek gibi sakalları olan ancak kadın gibi giyinerek ‘kadın mı erkek mi’ tartışmalarının hedefine oturan 29 yaşındaki Conchita Wurst ‘Sakallı Lady’ olarak anılıyor. “Ben Conchita olduğumda kadın tuvaleti kullanıyorum ve Tom olduğumda ise erkek tuvaleti” diyen Avusturyalı travesti şarkıcı, Instagram hesabından HIV (Human Immunodeficiency Virus / İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü) taşıyıcısı olduğunu duyurdu.
· ELLE firması, Ekim 2017’de 8 yaşındaki bir erkek çocuğun kadın kıyafetleri içine girip makyaj yaparak kadın gibi hareket ettiği bir reklam-video paylaştı. Video 10,5 milyon kez izlendi.
· 2018 yılında İngiliz Independent gazetesi, 10 yaşındaki Desmond Napoles isimli trans bir çocuğun kendi gibi olan çocuklar için bir “sosyalleşme sitesi” açtığının haberini yaptı. New York Times yazarlarından Amber Tamblyn, “trans çocuklara sahip çıkmak” adına yaptığı bir paylaşımda kendi çocuğunu kullandı ve trans çocuklar için “varlığınız Amerika’nın özgürlüğü” dedi. The Star sitesi ise, “Çocuklar için kurulan Drag Kamplar gelecek neslin drug queenlerini yetiştiriyor” başlıklı haber yaptı. Los Angeles’taki sözde “Onur Haftası” yürüyüşünün en önünde 7 yaşındaki bir “trans çocuk” vardı.