Züleyha Taşçı

Züleyha Taşçı

Züleyha Taşçı

Biyografi:

Yazarımız Züleyha Taşçı, 1996 yılında Konya, Selçuklu’da dünyaya gelmiştir. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini Konya’da tamamlamıştır. Lisede öğrenim gördüğü sırada Çınar Sanat Akademisi’nde drama, diksiyon ve hitabet eğitimi almıştır. 2015 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Bilgi ve Belge Yönetimi bölümüne başlamış, 2019 yılında mezun olmuştur. Üniversite’de öğrenci olduğu yıllarda Aliya İzzetbegoviç’in anısına Küresel Barış ve Adalet konulu bir deneme yarışmasında “İnsanlığa Çağrı” adlı denemesi ile dereceye girmiş ve bu vesile ile Bosna Hersek’e gitmiştir.

 

Üniversite döneminde İslam davası ile tanışmasının ardından İslami İlimlere olan ilgisi artmış, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bünyesinde İslami eğitimlere başlamış ve 2020 yılında vakfın genel merkezi olan Adana’da eğitimine devam etmiştir. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin gayretleriyle kurulan Furkan Vakfı bünyesinde Tefsir, Hadis, Fıkıh, Arapça, Tasavvuf, Ortadoğu ve İslam Coğrafyası gibi alanlarda dersler görmüştür. Temel İslami ilimleri tahsil etmenin yanısıra ilgisi sebebiyle özel olarak Modern Ortadoğu Tarihi ve Ortadoğu’da Çatışma Alanları üzerine okuma ve araştırmalar yapmaya devam etmektedir.

 

İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi bünyesinde tertip edilen İleri Düzey Editörlük eğitimlerini başarıyla tamamlamış ve İleri Editör unvanını almıştır. İlmi gelişim sürecine devam eden yazarımız, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Şarkiyat Araştırmaları alanında yüksek lisans yapmakta olup

Furkan Nesli Dergisi’nde 2020 yılından itibaren aktif olarak yazılar kaleme almaktadır.

 

Evli ve bir çocuk annesidir.

Paylaş: