Rumeysa Yılmaz
Biyografi:
21 Aralık 1973 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kozan’da tamamladı. Lise tahsilini Adana’da gördü. Yatılı olarak 'Laboratuvar' bölümünü bitirdi. Ardından Laboratuvar Yüksek Okulu ve Sosyoloji Fakültesini okudu. Laborant olarak memuriyet hayatına başlayan Hocahanım’ın, 28 Şubat süreciyle birlikte, sürgünler ve soruşturmalar neticesinde devlet memurluğu görevine son verildi. O zamanlar birçoklarının başörtülerinden taviz vererek devam ettikleri görev hayatını terk ederek kendisini İslam davasına hizmete adadı.
Hocahanım, ilkokuldan itibaren, Edebiyat öğretmeni olan babasının da yönlendirmesiyle birçok klasik ve edebi eseri okudu. 1994 yılına gelindiğinde ise, ‘kabul olunmuş duam’ dediği İslami ilimleri tahsil etme imkânı buldu. 3 yıl süreyle çeşitli hocalardan dersler aldı. 1997 yılından itibaren ise, 4 yıl boyunca Arapça, Fıkıh, Fıkıh Kaideleri, Usul, hadis, tefsir, Tasavvuf, Ortadoğu, Yakın tarih, Osmanlı tarihi, Dünya siyaseti gibi dersleri Alparslan Kuytul Hocaefendi’den bizzat aldı. Öncü Neslin Hanım hocalarından olan Rumeysa Sarısaçlı Hocahanım Furkan Vakfı bünyesinde Tefsir, Hadis, Fıkıh, Usul, Hareket metodu gibi ilmi dersler vermektedir. Mutad olarak 20 yıldır devam eden, Cumartesi tefsir derslerini birkaç Hocahanımla beraber dönüşümlü olarak yapmaktadır. Bunların yanı sıra başta Adana olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde konferanslar vermekte, gençlere yönelik söyleşi ve seminer programlarına konuşmacı/ yazar olarak katılmaktadır. Bunun yanı sıra yurtdışı programlarına da katılan Hocahanım, Danimarka, Almanya gibi ülkelerde İslami çalışma gösteren hanımlarla bir araya gelmiş, birçok kimsenin İslam davasını öğrenmesine katkı sağlamıştır.
2011 yılında yayın hayatına başlayan Furkan Nesli dergimizde ilk sayıdan itibaren yazarlık yapmakta olan Hocahanım, kişisel blog sayfasında ve Furkan Haber sitesinde de gerek siyasi gerekse de farklı konularda makaleler yazmaktadır. Yazıları beğeniyle takip edilen Hocahanım, kalemini İslam davasına hizmet için kullanmaktadır.
Sadece konuştukları ve yazdıklarıyla değil, yaşantısıyla da İslam ahlakını ortaya koyan Hocahanım, İslami davetteki hizmetleriyle mümine hanımlara örnek olmaktadır. İslami hizmetlerde göstermiş olduğu gayret ve başarı takdire şayandır. Eskimeyen, yorulmayan, durmayan bir gayretle davet ve hizmet faaliyetlerini yürütmekte, engel görülebilecek her türlü sıkıntıya rağmen bu görevi hakkıyla yerine getirmektedir. Kadınların hizmet hayatında aktif rol almasına alışık olmayan topluma, Allah için kadın-erkek, yaşlı-genç demeden koşturmak gerektiğini öğretmiş ve “7/24 hizmet” anlayışıyla gayret sarf etmiş, topluma bu konuda öncülük etmiştir.
Evli ve 1 çocuk annesi olan Hocahanım, ümmetin tüm çocuklarının, gençlerin, kadınların ve Ümmeti Muhammed’in kurtuluşu için gece gündüz mücadele etmektedir.